LOKACIJA

street

Grajska 17 • SI4260, BLED, SLOVENIJA
Tel.: 00386 4 5745 250
Fax.: 00386 4 5745 251
E-mail: info@bledec.si

Objekt se nahaja v starem mestnem jedru pod Blejskim gradom, imenovanem Grad in le pet minut hoda od jezera. Nudimo vam udobno namestitev v 12 sobah, katere imajo od 3 do 8 ležišč. Vsaka soba ima kopalnico s tušem. Nudimo brezplačno parkiranje in brezžično omrežje v hostlu. Sprejemamo tudi skupine!

Bled z okolico
in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Bled privablja poslovneže, umetnike, športnike, raziskovalce, rekreativce, stare in mlade, ljudi z vsega sveta. Z lepoto jih očara in prepriča, da se vedno radi vračajo.

Osnovni podatki
Nadmorska višina 501m, višina grajskega hriba 604m, višina hriba Straža 646m. Število prebivalcev 5.476. Turistična zmogljivost 4.000 ležišč. Nadmorska višina jezera 475m, dolžina 2.120 m, širina 1.380 m, površina 144ha, največja globina 30,6 m, najvišja letna temperatura vode je 26 °C.

Zdravilna voda
Termalni vrelci, ki so zajeti v treh plavalnih bazenih Grand hotela Toplice (23°C) in hotelov Park in Golf (28° – voda je ogrevana), omogočajo poleg prijetnega kopanja tudi uspešno zdravljenje menedžerskih bolezni, izčrpanosti, nevrovegetativnih motenj in starostne onemoglosti. Analiza termalne vode v Grand hotelu Toplice po prof.dr. V. Kletzinskem: stalna temperatura izvira znaša 23°C. 10 litrov vode vsebuje 1520 ccm proste ogljikove kisline in 5,36 g izvirnih soli, ki se sestoje iz: kloronatrija 0,12g, natrijžveplene kisline 0,57g, natrijogljikove kisline 0,30g, kalcijogljikove kisline 2,31g, magnezijogljikove kisline 1,16g, ogljikove železooksidne kisline 0,44g, kremenčeve kisline 0,27g, ilovice, fosforne soli, mangana in drugega.

Podnebje
Bled ima blago, zdravo, subalpsko klimo z najdaljšo kopalno sezono od vseh alpskih letovišč. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. V sezonskih mesecih ni megle. Srednja mesečna temperatura v juliju je +18,7°C, v januarju -1,2°C.
Youth Hostel Bledec je prvi hostel s 15 letno tradicijo na Bledu. Kot pravi ljubitelji turizma, nudimo našim gostom prijetno in učinkovito ponudbo. Številni gostje so zadovoljni z našo ponudbo in se z veseljem vračajo  vsako leto. Pri nas lahko najdejo najboljšo namestitev po dostopni ceni. Poleg namestitve in hrane nudimo vse vrste izletov in obisk bližnjega gradu, otoka, soteske Vintgar in okolice Bleda. V poletnih mesecih organiziramo vodene izlete, sami pa se lahko podate peš ali s kolesom v okolico Bleda in se po prijetni turi okopate v jezeru.  V centru mesta najdene trgovine in lokale za zabavo. V naši hiše ne poznamo starostne omejitve.